INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Bérlakásépítés a középosztálynak

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület által ajánlott bérlakásépítési modell a bérből, fizetésből élő, alacsony vagy közepes keresettel rendelkező, gyermeket vállaló alkalmazotti, közalkalmazotti, köztisztviselői réteget; középosztályt; a nyugdíjasokat; illetve az előtakarékosság beiktatásával a pályakezdő fiatalokat célozza meg elsősorban – olvasható az egyesület Széchenyi Terv vitairatához benyújtott javaslatában, amelyet hétfőn mutattak be egy konferencián. A javaslat online is elérhető.Az építőanyaggyártók és – forgalmazók által létrehozott egyesület dokumentuma nagy meglepetéseket nem tartogat az új Széchenyi Terv vitairatát ismerőknek, nem egyszerűen csak átfedésekről van szó, teljes mondatok egyeznek meg szó szerint a két anyagban.Mindkét helyen olvasható, hogy a „következő években évi 5-10 ezer bérlakás építése lenne kívánatos Magyarországon. Ezt indokolja a hazai bérlakás rendszer hiánya, amit hatékonyan kialakítani és működtetni építésekkel lehet.”A vitairat azzal a konkrétummal több, hogy minimum 60 négyzetméteres lakások építését javasolja („a modern, családi

életvitelre alkalmas bérlakásokat kell biztosítani, amelyeket a későbbiekben akár meg is vásárolhatnak”), ez egyesület javaslata azzal, hogy bruttó 1000 forint/négyzetméter/hó körül lenne a bérleti díj.

Ha a kettőt összefésülik, akkor legalább 60 ezer forintos bérleti díjról lehet majd beszélni, ami nem maradna el sokkal a külső kerületekben szedett díjaktól. A XVII. kerületben jelenleg ennél olcsóbbak a bérleti díjak: átlagosan 957 forint/négyzetméter/hó az ingatlan.com statisztikái szerint.

Vállalati bérlakások

A bérleti díjhoz minkét dokumentum szerint az állam a cafetéria adókedvezményen keresztül adhatna kedvezményt. Az új Széchenyi Terv vitairata ennek kapcsán fölvillantja a "vállalati bérlakások" intézményének bevezetődését is.

Az érvrendszer és a megvalósítás módjára tett javaslatok is hasonlók: az állam konjunktúrakiegyenlítő szerepe, a gazdaság élénkítése, a munkavállalói mobilitás növelése, az uniós források fölhasználása.

Az építendő bérlakások aránya mindemellett csak mintegy 20 százaléka lenne az új lakásoknak, a Széchenyi Terv vitairata ugyanis évi 40-50 ezer lakás építését irányozza elő.

mit kérjen az állam a támogatásért?

A Társaság a Lakásépítésért Egyesület javaslata szerint írja elő az állam:

- a maximált bérleti díjat,

- a bérlő kiválasztás szempontjait,

- a bérlői igénynek az építést megelőző bizonyítását,

- az életciklus-költségek figyelembevételével meghatározott

- a maximált kivitelezési költséget,

- minőségi, építészeti követelményeket,

- a használati, fenntartási alapelveket

(2011.01.18. fn.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

kiadó lakás
Siófok

52m2
280 e Ft

eladó lakás
Siófok

64m2
109.5 M Ft

eladó lakás
Csopak

100m2
135 M Ft

eladó ház
Csopak

210m2
398 M Ft

eladó lakás
Siófok

104m2
207 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Tapolca

535732m2
800 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Szombathely

6744m2
1750 M Ft

eladó lakás
Sopron

73m2
59.9 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

99m2
10 e Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

95m2
320 e Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Székesfehérvár

87m2
48.5 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs