INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Több évszázados házak sora vár vevőre

Az Új utcában – ahol egy szállodán kívül már minden üzlet (ajándékbolt, étterem) bezárt – 70 millióért árulnak egy két lakásból álló középkori házat belső udvarral. Igaz, kell költeni rá, s a homlokzatot erős szabályokkal védi a műemlék, de belül már összkomfort várja a vevőt. A tulajdonos szerint bérlőknek nem kell, miközben sokba kerül a fenntartása, és bár alig 20 méterre van a városháza, nincs nagy mozgás errefelé. Az utcában egyébként az ingatlanok több mint fele eladó vagy bérbe adó. A szomszédos Szent György utcában is hónapok óta transzparenst lenget a szél: ez az ingatlan eladó. A várfal menti házban két polgári lakás, egy garzon, háromszintes étterem, kávézó és egy egész pincerendszer van. Nincs miért bejönni és itt maradni a látogatóknak – vélekedett a lapnak nyilatkozva az ingatlan tulajdonosa.

Nem lehet a belvárosban parkolni, mert nincs hol, és alig akad üzlethelyiség. Ezek az épületek mindig is lakóházként funkcionáltak, s mivel műemlékek, legfeljebb az udvarok mélyén lenne lehetőség boltok nyitására – magyarázta a lapnak dr. Winkler Gábor építész, egyetemi tanár. Azzal viszont egyetért, hogy boltok nyitására lenne szükség. Szerinte ide galériák, exkluzív üzletek és drága éttermek illenek, a magasabb igényszint kiszolgálására kell törekedni. Az első fecskék, mecénások már megérkeztek. Úgy véli, hogy el fog jönni az idő, amikor divatot teremtenek és a tehetős réteg számára sikk lesz egy-egy belvárosi ingatlan felújítása és birtoklása.

Kardos Dóra, a Lakáskulcs-direct Sopron közvetítője az ingatlanmagazin.com érdeklődésére elmondta, hogy általában 80-100 négyzetméteres lakásokat kínálnak a belvárosi utcákban. A négyzetméterárak nem túl magasak, az ingatlanközvetítő szerint 200 ezer forint környéki árakról beszélhetünk, ami egy közepes szint a városban. Habár tényleg sok az eladó lakás ezekben az utcákban, úgy véli, hogy nem több, mint Sopron más részén. A házak egyébként kívülről folyamatosan megújulnak az önkormányzat segítségével, s csak egy-két valóban romos állapotú épület látható. A lakásokon belül is folyamatos korszerűsítés zajlik, lecserélik vagy kiegészítik más fűtési módokkal a régi cserépkályhákat, valamint az ablakokat is. A műemlékvédelem engedi akár a fahatású műanyag ablakok beépítését is, ha jellegükben megegyeznek az eredeti ablakokkal – magyarázta Kardos Dóra, aki szerint a legtöbben lakás céllal vásárolnak itt ingatlanokat, illetve az alsóbb szinteken olykor üzlethelyiségeket, irodákat alakítanak ki.

(2010.09.20. fn.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

70.55m2
33.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

66m2
24.5 M Ft

eladó lakás
Sopron

68m2
33.99 M Ft

eladó ház
Sopron

88m2
32.5 M Ft

eladó lakás
Szántód

115.04m2
80 M Ft

eladó lakás
Székesfehérvár

97.17m2
59.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

45.37m2
26.2 M Ft

eladó telek
Veszprém

21628m2
199 M Ft

eladó lakás
Sopron

74.53m2
40.923 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

160m2
250 M Ft

eladó ház
Balatonalmádi

220m2
67.5 M Ft

eladó ház
Siófok

130m2
78.9 M Ft

eladó ház
Nagycenk

68.23m2
25.9 M Ft

eladó ház
Keszthely

236m2
82.2 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Veszprém

55m2
190 e Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs