INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Egyszerűbb lett az újjáépítés az árvíz után

A kedvezőbb szabályokat azokon a településeken kell alkalmazni, amelyekre veszélyhelyzetet hirdetett a kormány. A kedvezmény a veszélyhelyzet feloldásától számított fél évig tart. Az egyes térségekre, illetve településekre májusban és június elején a kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetet június közepétől kezdte feloldani az elrendelő.Az enyhítet szabályok szerint, amennyiben a helyi jegyző - mint építésügyi hatóság - a megnövekedett munkához nem rendelkezik elegendő számú köztisztviselővel, úgy az építési engedély kérelmeket továbbítania kell a megyeszékhelyi jegyzőnek.

Az engedélyező hatóság helyszíni szemlét tart, és erre meghívja a szakhatóságokat, amelyek képviselői ott helyben adják ki az állásfoglalásukat. Ha valamely hatóság nem megy el a helyszíni szemlére, annak a hozzájárulását megadottnak kell tekinteni.

Az építési engedély kiadásának határideje 22 munkanap, de ez 11 munkanapra csökken, ha a ház ajánlott terv adaptálásával épül. Az általános szabály szerint 45 munkanap alatt kell kiadni az engedélyt.

Ideiglenes használatbavételi engedélyt lehet kérni a házra, amennyiben egy fűthető szobája, konyhája, és egy tisztálkodásra alkalmas, vécével ellátott helyisége elkészült. Ez az ideiglenes engedély 2 évre szól, ezen időszak alatt kell megkérni a végleges használatbavételi engedélyt.

Az egyszerűsítés jegyében nem kell tervpályázatot tartani, nem kell kikérni a tervtanács véleményét, és tervellenőrre sincs szükség.Külön szól a rendelet a nagyvízi mederben történő építésről. A nagyvízi mederre a vízgazdálkodási törvény meghatározását használja a rendelet, amely így szól: a vízfolyást vagy állóvizet magában foglaló terület, amelyet az árvíz levonulása során a víz rendszeresen elborít. A nagyvízi mederben csak akkor lehet építeni, ha a folyószakasz medrének kezelője ahhoz hozzájárul. Ilyenkor is részletes talajmechanikai szakvéleményt kell mellékelni az építési engedélyhez.

(2010.08.17. Fn.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

45m2
28.9 M Ft

eladó ház
Sopron

92m2
48.9 M Ft

kiadó ház
Balatonfüred

140m2
260 e Ft

eladó lakás
Siófok

88m2
74.9 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Balatonszabadi

0m2
35 M Ft

eladó ház
Keszthely

118m2
41.9 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Balatonföldvár

32.4m2
24.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

55m2
30.5 M Ft

eladó telek
Győrújbarát

286897m2
1268 M Ft

eladó telek
Sopron

14547m2
6.9 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

82m2
76.374 M Ft

eladó telek
Sopron

1889m2
43.18 M Ft

eladó lakás
Székesfehérvár

98m2
69.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs