INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Kormányzati gettó? – a kormánynegyed ziccerei és csapdái

Az elmúlt tizenhat évben tervezett nagyszabású állami beruházások kudarcai láttán nem alaptalan a kérdés: vajon nem csak egy gödör emlékeztet majd bennünket a kormányzati negyedre? Építészkörökben más aggályok is felmerültek a hétvégén rendezett Építészkongresszus vitáján, ezeket a projektért felelős kormányzati illetékesek igyekeztek eloszlatni. Garancia persze semmire nincs.

Az építészet felelőssége – a felelősség építészete címmel rendezett kongresszust a hét végén az építész szakma. Ennek részeként a „K–negyedként” elhíresült kormányzati negyedről tartott „talkshowt” Wesselényi-Garay Andor építész, a FigyelőNetet is kiadó Sanoma csoportjába tartozó Átrium szerkesztője nyitotta meg, aki provokatív bevezetőjében mindazokat a veszélyeket, „ziccereket és csapdákat” felsorolta, amelyekkel a beruházás szembe találhatja magát.

Egyebek mellett annak veszélyét, hogy a közhatalom és üzleti lehetőség találkozása időnként korrupcióval válhat egyenlővé, továbbá annak lehetőségét, hogy a mai kormányzati palotákat – az Andrássy úti bérházakhoz vagy a Balett Intzethez hasonlóan – mégsem lehet olyan jól eladni, mint ahogyan szeretnék, illetve annak a kockázatát, hogy a K-negyed egyfajta tematikus park, vagy még inkább „kormányzati gettó” lesz.

Hatalmi központ a Kossuth téren

Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze szerint ki van zárva, hogy a kormánynegyed tematikus parkká váljon. A Nyugati pályaudvart, és az azt övező vasúti területeket túlnőtte a város, emiatt – hangsúlyozta Beleznay – egy rehabilitációs programot kell indítani, hogy ismét városi tér és közterület lehessen a belvárosnak ez a része. Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője hasonló igényeket fogalmazott meg, mondván, a Nyugati teret, mint közterületet, városi teret újból használatba kell venni.

(2007.03.13. FigyelőNet)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

45m2
28.9 M Ft

eladó ház
Sopron

92m2
48.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

85m2
38.9 M Ft

eladó telek
Székesfehérvár

2671m2
18 M Ft

eladó ház
Siófok

106m2
47.5 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Keszthely

4324m2
4200 e Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Siófok

277m2
83 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

88m2
89.5 M Ft

eladó lakás
Sopron

57.3m2
29.65 M Ft

eladó telek
Sopron

14547m2
6.9 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

84m2
79.9 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Szombathely

13275m2
3683.7 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

75m2
39.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs