INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Kormányzati gettó? – a kormánynegyed ziccerei és csapdái

Az elmúlt tizenhat évben tervezett nagyszabású állami beruházások kudarcai láttán nem alaptalan a kérdés: vajon nem csak egy gödör emlékeztet majd bennünket a kormányzati negyedre? Építészkörökben más aggályok is felmerültek a hétvégén rendezett Építészkongresszus vitáján, ezeket a projektért felelős kormányzati illetékesek igyekeztek eloszlatni. Garancia persze semmire nincs.

Az építészet felelőssége – a felelősség építészete címmel rendezett kongresszust a hét végén az építész szakma. Ennek részeként a „K–negyedként” elhíresült kormányzati negyedről tartott „talkshowt” Wesselényi-Garay Andor építész, a FigyelőNetet is kiadó Sanoma csoportjába tartozó Átrium szerkesztője nyitotta meg, aki provokatív bevezetőjében mindazokat a veszélyeket, „ziccereket és csapdákat” felsorolta, amelyekkel a beruházás szembe találhatja magát.

Egyebek mellett annak veszélyét, hogy a közhatalom és üzleti lehetőség találkozása időnként korrupcióval válhat egyenlővé, továbbá annak lehetőségét, hogy a mai kormányzati palotákat – az Andrássy úti bérházakhoz vagy a Balett Intzethez hasonlóan – mégsem lehet olyan jól eladni, mint ahogyan szeretnék, illetve annak a kockázatát, hogy a K-negyed egyfajta tematikus park, vagy még inkább „kormányzati gettó” lesz.

Hatalmi központ a Kossuth téren

Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze szerint ki van zárva, hogy a kormánynegyed tematikus parkká váljon. A Nyugati pályaudvart, és az azt övező vasúti területeket túlnőtte a város, emiatt – hangsúlyozta Beleznay – egy rehabilitációs programot kell indítani, hogy ismét városi tér és közterület lehessen a belvárosnak ez a része. Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője hasonló igényeket fogalmazott meg, mondván, a Nyugati teret, mint közterületet, városi teret újból használatba kell venni.

(2007.03.13. FigyelőNet)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó hétvégi ház / nyaraló
Sopron

32m2
19.7 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Hévíz

600m2
423.6 M Ft

eladó lakás
Sopron

63.3m2
22.5 M Ft

eladó telek
Aba

1548m2
3.99 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Keszthely

7002m2
59 M Ft

eladó lakás
Siófok

65m2
31.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

45m2
25.5 M Ft

eladó ház
Balatonalmádi

360m2
85 M Ft

kiadó ház
Balatonfűzfő

75m2
390 e Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

45.37m2
26.2 M Ft

eladó lakás
Balatonföldvár

69m2
36.9 M Ft

eladó ház
Siófok

162m2
174 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs