INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

A magyar luxusingatlanok

A magyar luxusingatlanok tíz évvel vannak lemaradva a nyugati társaikkal szemben – véli Mozsár István, a luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó Engel & Völkers magyarországi irodavezetője. Véleménye szerint itthon újra kellene értelmezni a luxus fogalmát, mert a magyar luxusingatlanok többsége nem felel meg a nemzetközi elvárásoknak minőség, design, anyaghasználat, lokáció tekintetében. Nem beszélve arról, hogy az úgynevezett prémiumszegmensben, aki a valódi luxusminőséget keresi, elvárja, hogy az ingatlanközvetítő a kiszolgálás, a szakértelem területén is a maximumot nyújtsa.

Tízéves lemaradásban

A szakember szerint Magyarországon újra kellene értelmezni a luxus fogalmát, mert olyan fejlesztők is a prémiumkategóriába sorolják a beruházásukat, amelyek nem felelnek meg ezeknek a kritériumoknak. A lokáció, a kiváló minőség, a design és az anyaghasználat területén körülbelül tízéves lemaradásban vagyunk a nyugati luxusingatlanokkal szemben. Ma már nem sorolható a luxus kategóriájába például az a rózsadombi villa, amely 25 éve épült és középkategóriás anyagokkal újították fel.

A szakember a mostani trendekkel kapcsolatban elmondta, hogy a lakásoknál a legkelendőbbek a luxusszegmensben a nagy alapterületű, jó helyen lévő, egyedi penthouse-lakások, amelyek átlag egymillió forintos négyzetméterártól indulnak.

Divatos lakástípusok

A penthouse-lakások mellett a loft- és az úgynevezett resortlakások iránt is van kereslet, véli a hazai lakópark-beruházásokban érdekelt GTC Magyarország. Az ingatlanfejlesztő tapasztalatai szerint ugyanis a pangó lakáspiacon csak az újszerű, sok extrát felvonultató lakóparkok növelhetik eladásaikat. A különlegességekre Dömötör Mónika értékesítési és marketingigazgató szerint idén is tovább nőhet az igény, még akkor is, ha a piaci tapasztalatok alapján a potenciális vásárlók alig egy-két százaléka van egyáltalán tisztában azzal, hogy például mit rejt a „loft” kifejezés, és csupán néhány ezrelékük érti a „resort” tartalmát.

A loftlakásokról már lapunk hasábjaink is több ízben írtunk, feltehetően még ez a leginkább ismert újdonság a hazai lakáspiacon. Penthouse címen a fejlesztők legtöbbje azokat a lakásokat értékesíti, amelyeknek nagyméretű tetőterasza van, a resorttípusú ingatlanok pedig valamilyen módon a wellnesszel hozhatók összefüggésbe. A kifejezés Amerikából származik, az ottani ingatlanpiacon ez azt jelenti, hogy a vevő az ingatlanhoz egy életstílust is megvásárol, ebbe beletartozik a wellness-, fitnesslehetőség éppúgy, mint a zöldterület, a jó levegőjű környezet gyakran lovaglási vagy golfozási lehetőséggel.

Budapest legnagyobb épülő resortlakóparkja szintén zöldövezetben, nagy zöldterületen fekszik, és többek között olyan lehetőségeket igyekszik majd kínálni, mint az uszoda, teniszpálya és egyéb sportolási illetve rekreációs létesítmények, de a lakóparkon belül lesznek éttermek

(2007.03.08. FigyelőNet)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

45m2
28.9 M Ft

eladó ház
Sopron

92m2
48.9 M Ft

kiadó iroda
Veszprém

360m2
1000 e Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

160m2
275 M Ft

eladó telek
Aba

1005m2
2.6 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

2465m2
245 M Ft

eladó ház
Sopron

88m2
44.9 M Ft

eladó lakás
Siófok

66m2
64.19 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

66m2
21.9 M Ft

eladó ház
Balatonfüred

78m2
59.9 M Ft

eladó ház
Hévíz

510m2
150 M Ft

eladó ház
Siófok

104.3m2
44.99 M Ft

eladó ház
Sopron

82m2
44.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs