INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Százmilliárdos fejlesztések a Balatonnál

A Balaton-parti kempingeket felvásárló SCD Csoport tematizálná a különböző adottságú régiókat a turisták jobb kiszolgálása érdekében. A 104 milliárdos projektek hét év alatt valósulnának meg.

A „Kié lesz a Balaton?” kérdésre lehet, hogy csak az SCD Csoport tudna pontos választ adni – a saját befektetései ismeretében. A cég ugyanis az elmúlt években felvásárolta a Siótour Rt.-t, a Balatontourist Rt.-t és a Zalatour Kft.-t. A csendes akvizíció eredményeként összesen 170 hektár (1.7 millió négyzetméter) felett rendelkeznek, összesen 21 egységre bontva. (Ebből hat egység nagyobb, mint tíz hektár, hét egység öt és tíz hektár közötti, nyolc egység kisebb, mint öt hektár) A 2005-ös tulajdonszerzést követően mára már kialakult a stratégia, miként szeretnék hasznosítani a birtokukba került területek adottságait, lehetőségeit. Az év elején mutatták be a 21 települési önkormányzatot érintő 24 projektet, melyek teljes beruházási költségét 104 milliárdra tervezik, és hét év alatt valósulna meg.

Befektetőtársa(ka)t várnak

Az idei szezonban a balatoni nyaralók még nem érzékelnek lényegi változást. Az SCD 23 üdülőhelyéből 21 ugyanúgy kinyitott, mint sok éve már. A stratégia szerint viszont csak kilenc fog megmaradni a jelenleginek megfelelő funkcióval. A többit fejlesztik, átépítik, újragondolják a hazai és nemzetközi szakemberek segítségével.

Az SCD nem csinál titkot belőle, hogy nemzetközi befektetőtársat keresnek a projektek megvalósításához. Ezzel egy időben üzemeltetőkkel tárgyalnak, akik majd a fejlesztési elképzeléseket megvalósító projekteket működtetik. Külföldi szállodaláncok, szórakoztatóparkok üzemeltetőit, megfelelő nemzetközi üzleti tapasztalatot keresnek partnerként. Mindazokat, akik majd saját bevált csatornáikon, saját eszközeikkel népszerűsítik vendégeik körében az „Új Balatont.”

Új Balaton: tematikus régiók

A fejlesztői elképzeléseket öt téma köré csoportosították: a Balaton-felvidék a kulturális értékek és a természeti szépségek régiója lesz. A Nyugat-Balaton a wellness- és az ökoturizmusé, a déli part a szórakozásé, míg a tó keleti, dél-keleti szakaszát a magas kategóriás szabadidős tevékenységek centrumaként hasznosítják. Szakemberek szerint a tó környéki tömegturizmusnak immár befellegezett; a lángosos, olcsó szálláshelyes, szabadstandos világnak vége. Csak professzionális fejlesztésekkel, határozott elképzelésekkel lehet a Balatont gazdasági és társadalmi értelemben is fellendíteni.

(2007.06.13. FigyelőNet)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

45m2
28.9 M Ft

eladó ház
Sopron

92m2
48.9 M Ft

eladó ház
Sopron

88m2
44.9 M Ft

eladó lakás
Ágfalva

58.8m2
30.4 M Ft

eladó ház
Balatonfüred

510m2
250 M Ft

eladó ház
Pátka

242m2
17.5 M Ft

kiadó ház
Balatonalmádi

200m2
490 e Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Balatonboglár

345m2
320 e Ft

eladó ház
Sopron

130m2
58.4 M Ft

eladó lakás
Siófok

144.98m2
111.993188 M Ft

eladó ház
Keszthely

348m2
55 M Ft

eladó ház
Nyim

220m2
49.9 M Ft

eladó ház
Balatongyörök

72m2
53.5 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs