INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Új befektetési célpont lehet Hévíz és környéke

Nem csak Siófok, Lelle, Tihany vagy Füred a Balaton. Az kétségtelen, hogy a jelentősebb ingatlanberuházások és infrastrukturális fejlesztések ezekbe a körzetekbe irányultak az elmúlt években, részben kiszolgálva a keresletet.

Legnagyobb tavunk fővárosa azonban egyre inkább telítődik, Tihany és Balatonfüred szintén megtelőben van és ennek megfelelően annyira elszálltak az árak, hogy sem a saját célra vásárlók, sem a jó befektetést keresők nem lehetnek maradéktalanul elégedettek. Nekik érdemes megfontolni a hosszabb távon fejlődőképes délnyugat-balatoni településeket, ahol ugyan szintén emelkedtek az árak, de még megfizethető házakat is találunk.

A Tófürdő folyamatosan vonzza a vendégeket és felértékeli a közeli, jó minőségű ingatlanokat. Fotó: pixabay

Ráadásul a Balaton-fejlesztési programban kiemelt helyet kapott ez a térség, így kormányzati forrásokra is számíthatnak az itteni települések, köztük Hévíz is, ami vonzhatja a befektető cégeket és magánszemélyeket. Úgy tudjuk, hogy uniós és kormányzati forrásból megújul a piac, a főutca, a parkolók, térfigyelő rendszert építenek ki és elektromos töltőpontokat állítanak fel az autóknak, ezen kívül a régi helyére egy új sportcsarnokot emelnek és lesz egy új buszpályaudvar is.

A Széchenyi utcában teljes közmű csere lesz és megújul az aszfalt is. Fotó: termalonline.hu

Február közepén jött a hír, hogy belga és holland befektetők hivatalosan is jelezték: fantáziát látnak a Hévíz-Balaton Airporton a személyszállítás mellett a logisztikai fejlesztésben is. A hévízi önkormányzat tulajdonában lévő légikikötőn várhatóan el is indul a teherszállítási munka, az önkormányzat is beszállna az üzletbe.

Keszthely vagy Hévíz természetesen nem most került fel a térképre. A német ajkú vendégsereg már évtizedekkel ezelőtt felfedezte magának ezt a környéket. Eleinte azonban csak a 60-as 70-es években épült Kádár-kockákban találhattak szállást, ha nem akartak szállodába menni. Aztán persze jöttek a különböző osztályú hotelek is, mára már sok magas színvonalú szálloda is van a környéken a 3 csillagostól a luxus boutique hotelig. (példa: Hotel Carbona, Club Dobogómajor, Kristinus borszálloda)

És mivel a hévizi fürdő miatt egész évben folyamatos az egészségturizmus, már megjelentek jelentősebb tőkeerejű befektetők is. Tavaly egyébként komoly mértékben, 40 %-ra nőtt a belföldi vendégéjszakák aránya, visszatértek az orosz és ukrán vendégek is, és sikerült 3%-kal növelni a német vendégek számát. Fejlesztik a kerékpáros úthálózatot, így a település távolabbi részeiről is könnyebben eljuthatunk a fürdőhöz, illetve a kivezető szakaszokon a környező falvakba is.

A Lotus Residence elkészült házainak részlete

Elkészült egy új, magas színvonalú lakópark is: nem régiben fejeződött be a Lotus Residence építkezése a több magyarországi és egy olasz hotelt is üzemeltető és fejlesztő, magyar tulajdonú Abbázia Group beruházásában. Összesen 54 db lakóegységet alakítottak ki és a kapcsolódó infrastruktúra, (utak, park, stb.) is használható. A csoport – ismerve a hévízi és a környéki települések terveit – úgy látja, hogy felértékelődőben van a város és közvetlen környéke, tovább javul a légiközlekedés, s a növekvő számú külföldi mellett egyre több magyar vendég is megjelenik, ami erősen ösztönözheti a bérbeadási célú ingatlanvásárlásokat.

Egyelőre azonban Hévíz nem bővelkedik teljesen új, lakópark szerű elhelyezést nyújtó beruházásban. Kisebb magánfejlesztések ugyan voltak, de ezek legfeljebb 4-6 lakásról szóltak, távolabb a fürdőtől. Az tud nagyot lépni, aki a fürdő egy kilométeres körzetében képes az átlagos apartmanlakásoknál magasabb színvonalú, új építésű elhelyezést adni – elfogadható áron és lehetőleg azonnali költözéssel, mint a Lotus Residence.

(2018.03.06. www.index.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

70m2
37.6 M Ft

eladó lakás
Sopron

53m2
20.5 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

545m2
600 e Ft

eladó telek
Aba

1186m2
3 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Alsópáhok

60m2
18.5 M Ft

eladó lakás
Siófok

41.34m2
30.67165 M Ft

eladó ház
Keszthely

236m2
82.3 M Ft

eladó ház
Pinnye

13920m2
26 M Ft

eladó ház
Balatonfüred

290m2
158 M Ft

eladó ház
Balatonfüred

180m2
56.8 M Ft

eladó ház
Siófok

75m2
37.9 M Ft

eladó ház
Nagycenk

81m2
38.5 M Ft

eladó ház
Siófok

90.86m2
54.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs