INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Pest beelőzte Budát az ingatlanpiacon - íme a legdrágább utcák

Az V. kerület legfelkapottabb részein, például a Vörösmarty téren vagy az Apáczai Csere János utcában már bőven egymillió forint felett vannak a négyzetméterárak - írta elemzésében az ingatlan.com. A kerületben bekövetkezett árrobbanás elsősorban a befektetési célú vásárlókkal és a lakáshotelek elterjedésével magyarázható.

Bár az V. kerület sosem számítottak olcsónak a fővárosi ingatlanpiacon, a legdrágább lakóingatlanok többsége a kétezres évek közepén inkább a budai kerületek utcáiból került ki. Az elmúlt években azonban fordult a kocka - derült ki az elemzésből, amely több tízezer ingatlanhirdetés és a hivatalos lakásértékesítési adatok feldolgozása alapján sorrendbe állította a legdrágább fővárosi ingatlanokat.

Az elemzés szerint a 2006 óta eltelt években a tíz legdrágább lakóingatlant felsoroló listára jellemzően a II. kerület delegálta a legtöbb szereplőt az adott évben. Ugyanakkor tavaly és 2014-ben már nem a II. kerület volt túlsúlyban, hanem az V. kerület.

Utóbbi mindkét évben a tíz legdrágább fővárosi lakóingatlan felét adta. Ezzel szemben az I., a II. és a XII. kerület 1-2 ingatlannal szerepelt a tavalyi és a tavalyelőtti tízes toplistán. Tavaly egyébként minimum közel 700 ezer forintos négyzetméterár kellett ahhoz, hogy egy lakás vagy utca felkerüljön a listára.

“Ha 2006-tól nézzük az adatokat, akkor kiderül, hogy melyek azok az utcák, amelyek többször is felkerültek a legdrágább lokációk listájára. Az V. kerületen belül többek között a Dorottya utca, a Vörösmarty tér számít a legdrágábbnak. Budán pedig az I. kerületi Orom utca, a II. kerületi Józsefhegyi utca is többször szerepelt az adott év toplistáján. Emellett a IX. kerület és a XIII. kerület Duna partján lévő részei, a Lechner Ödön fasor és a Marina Sétány lakásai is a legdrágábbak közé sorolhatók” - idézték Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjét.

Az ingatlan.com adatai szerint 2016-ban az V. kerületben a Vörösmarty téri, az Apáczai Csere János utcai, a Kossuth Lajos utcai és a Galamb utcai lakásokat hirdették a legmagasabb áron. A legdrágább lakóingatlanok helyszínei között szerepelt még az idén a III. kerületi Remetehegyi út és a II. kerületi Barlang utca is.

Az V. kerület népszerűségét Balogh László több tényezővel magyarázta. Az utóbbi években eleve felértékelődtek a központhoz közelebb lévő lakóingatlanok, emellett a befektetési célú lakásvásárlások és a lakáshotelek terepe lett a kerület, amely a külföldi befektetők számára is fókusztérséget jelent.

A kereslet kimagasló volt, ez pedig felhajtotta az árakat. Az V. kerület népszerűsége várhatóan a jövőben is megmarad, mert a központi városrészben lévő ingatlanok iránt mindig lesz igény, sőt. Mivel ezek az ingatlanpiacon még mindig gyorsan megtérülő befektetésnek számítanak, ezért a kereslet fokozódhat is, ami pedig további dráguláshoz vezethet, az áremelkedés üteme az elkövetkezendő években azonban csillapodni fog - tette hozzá.

(2016.12.14. www.hvg.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó ház
Sopron

85.3m2
44.99 M Ft

eladó ház
Sopron

102m2
36 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Tapolca

564000m2
800 M Ft

eladó ház
Pusztaszabolcs

240m2
39.4 M Ft

eladó ház
Sopron

89m2
42.9 M Ft

eladó lakás
Siófok

18m2
20.9 M Ft

eladó lakás
Balatonföldvár

69m2
36.9 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

106.5m2
49 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

66m2
22.9 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Csopak

35m2
45 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

160m2
200 e Ft

eladó ház
Sopron

88m2
41.5 M Ft

eladó lakás
Siófok

40m2
36.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs