INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Ne az anyósára bízza kiadott lakását!

A nagyi nem ért szót a külföldi bérlővel, a haver elfelejti a mérőórák állását bediktálni, a bérlő egy buli után lepusztítja a felújított ingatlant, vagy nem akar fizetni. Csak néhány eset, amivel egy lakástulajdonos találkozhat, és máris veszteségek érik, ahelyett, hogy pénzt csinálna a befektetéséből. Egyre többen keresnek szakszerű partnert a bérbeadó lakásuk kezelésére. Egyszerűen nincs időnk bajlódni számlákkal, külföldi bérlőkkel, közüzemi cégekkel, problémákkal.

bérlő nem fizet vagy lepusztítja a lakást

Kirschner Dávid, a Tower Ingatlan munkatársa, aki lakáskezelés közben már sok rémtörténetet hallott. A problémák általános oka a tapasztalat hiánya, a tulajdonosok távolléte és a szakszerű lakáskezelés szolgáltatás hiánya:

„Egy tulajdonos például nemrég fordult hozzánk, hogy segítsük ki egy képtelen helyzetből. „Látatlanban” elfogadta egy külföldi bérlő jelentkezését, de sem a bérlő által megadott adatok nem voltak valósak sem a bérleti szerződés nem adott kellő védelmet a tulajdonosoknak. A közvetítők csak azt vállalják, hogy hoznak egy bérlőt. A bérlő a beköltözés után nem sokkal, mondvacsinált okokra hivatkozva nem akart fizetni. A fizetési felszólításra úgy reagált, hogy kárt tett a lakásban, és a villanyt felkapcsolva, a fűtést maximumra tekerve, az ablakokat kinyitva otthagyta a lakást”– idézi fel a szakember.

Pedig a baj a legtöbb esetben megelőzhető lenne. Budapest property management cégei közül a Tower Ingatlan a szakma egyik legrégebbi képviselője. A cég portfoliójában közel 1000 kezelt ingatlan található, 98%-os bérbe adottsági mutatóval.

„A megrendelőnek biztonságot jelent tapasztalt lakáskezelővel dolgozni, aki megfelelő szakmai és pénzügyi garanciákkal rendelkezik arra nézve, hogy a lakástulajdonosok ingatlan vagyonát felügyeljék. A megfelelő szaktudás segít a problémák megelőzésében, amely rengeteg időt, energiát és pénzt spórol meg a lakástulajdonosnak” – szögezi le a Lángos Róbert (MRICS), a vállalat ingatlankezelési osztályának igazgatója, aki nemzetközi szakmai képesítéssel is rendelkező szakember.

Mindkét oldalnak kényelmesebb

Szelevényi Judit, a ManageRent Kft. ügyfélszolgálati vezetője szerint egy lakáskezelő cég óriási terhet képes levenni a tulajdonosok válláról.

„Teljes körű ügyintézést biztosítunk a tulajdonosaink számára: folyamatosan kapcsolatban állunk a bérlőkkel, fizetési értesítéseket küldünk, begyűjtjük a pénzt, kapcsolatot tartunk a közművekkel, szükség esetén a reklamációkat is intézzük. Könyveléssel, adó-, és jogi tanácsadással is foglalkozunk” – mondja Judit, aki szerint egyre több magyar lakástulajdonos is igényli a szolgáltatásukat.

Nem csak a tulajdonosi oldal életét könnyítheti meg egy lakáskezelő cég bevonása. Sok bérlő el is vár egy színvonalas, szakszerű kiszolgálást, gyakran angolul. Ezt nem lehet a távolból és hiányos nyelvtudással biztosítani. „Amikor nagykövetségek, filmstúdiók vagy multinacionális cégek keresnek lakásokat, akkor a szolgáltatás nem érhet véget azzal, hogy aláírtuk a bérleti szerződést”- válaszolja egy kérdésünkre Bálint Réka, a Catherine Dickens Properties, prémium lakásokkal foglalkozó property management cég munkatársa.

(2016.10.17. www.hvg.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Székesfehérvár

101m2
38.5 M Ft

eladó telek
Maglód

467628m2
919.968 M Ft

eladó ház
Balatonalmádi

360m2
85 M Ft

eladó ház
Siófok

110m2
39.9 M Ft

eladó telek
Balatonfűzfő

24000m2
229 M Ft

eladó lakás
Sopron

78.04m2
39.751 M Ft

eladó lakás
Sopron

18m2
10.5 M Ft

eladó telek
Veszprém

21628m2
199 M Ft

eladó lakás
Siófok

121m2
133.1 M Ft

eladó lakás
Sopron

45m2
25 M Ft

eladó lakás
Siófok

102.6m2
114 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs