INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Alig fogy a csok

Az OTP-nél egyelőre ötvenen igényelték a háromgyermekeseknek szóló tízmillió forintos állami támogatást, további mintegy harmincan a tízmillió forintos fix kamatozású hitelt is, és negyvenen a forgalmi adó visszatérítését,

addig csak január eleje óta 14 ezren keresték fel a bankot csokügyben információkat kérve, és jelezve komoly szándékukat. Utóbbiak negyede kifejezetten a 10 plusz 10 millió forintos konstrukcióról érdeklődött.

A befogadások száma nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a banknál már tájékozódó érdeklődőké – közölte a lappal az FHB Bank. Mindez főként annak tulajdonítható, hogy a nagy többség elsősorban a háromgyermekeseknek új lakáshoz adható 10 plusz 10 millió lehetőségről kérdezősködik, ugyanakkor sokan várták ki az új kormányrendeleteket. Az új építésű ingatlanokra szóló támogatási formáknál pedig már csak azért is tolódik az igénylés tényleges benyújtása, mert jelentős átfutási időt jelent az építkezés lebonyolítása. Az érdeklődésre viszont jellemző, hogy az FHB honlapján elérhető jogosultság-ellenőrző alkalmazást már több mint százezren használták.

Az FHB-nál az eddigi igénylők harmada vállalt további gyermeket vagy gyermekeket, a legtöbb csokigénylő kétgyermekes volt.

A már befogadott kérelmek több mint egyharmada Budapestről vagy Pest megyéből érkezett. Az igénylők 85 százaléka használt lakásra kérte a támogatást, a többség hitelfelvétellel is számolt. A bank hasonló arányra számít a közeljövőben is, különösen, hogy egyelőre nagyon kis számban vannak a csoknak megfelelő új lakások.

Az UniCredit Bank közlése szerint csak február eleje óta fogadja a 2016-os szabályok szerinti csokigényléseket. A pénzintézet azt tapasztalta, hogy az első körben azok építenek az új csokra, akiknek már van három gyermekük. Azt is közölték, hogy a korábbi kérelmek több mint négyötödének célja használt lakás vásárlása volt, az így ingatlant vásárlók pedig első sorban Budapesten és agglomerációjában, illetve a megyeszékhelyeken és a hozzájuk közeli nagyvárosokban néztek ki maguknak új otthont.

Szűkszavú választ kaptunk az Erste Banktól, arra hivatkozva, hogy az új jogszabályok életbelépésével jelentős változások történtek, s ezért az igénylőket ismét tájékoztatni szükséges. A bank hangsúlyozta, hogy a csok továbbra is használható náluk önerőként. A Budapest Bank is intenzív érdeklődést tapasztalt már az év első napja óta. A pénzintézet arra figyelmeztetett, hogy az igényléshez szükséges dokumentumok költségvonzata és érvényességi ideje miatt fontos, hogy az ügyfelek csak a banki tanácsadókkal történt egyeztetés után kezdjék el a támogatás igényléséhez szükséges igazolások beszerzését.

(2016.02.22. www.index.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó lakás
Sopron

70m2
37.6 M Ft

eladó lakás
Sopron

53m2
20.5 M Ft

eladó ház
Pinnye

13920m2
26 M Ft

eladó ház
Siófok

162m2
174 M Ft

eladó ház
Siófok

75m2
35.9 M Ft

eladó ház
Dörgicse

1200m2
777.9 M Ft

eladó ház
Gyóro

120m2
18 M Ft

eladó lakás
Siófok

76m2
69.9 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Nagykanizsa

4150m2
416 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Balatonalmádi

55m2
34.9 M Ft

eladó lakás
Székesfehérvár

120m2
45 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Zalakaros

2650m2
992 M Ft

eladó ház
Fertőd

170m2
36.9 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs