INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Balatoni nyárra vágysz? Siess, mert kimaradsz a jóból

A keresési statisztikákat feldolgozó Google Trends adatai alapján a "nyaraló" kifejezés iránti érdeklődést ábrázoltuk a fenti grafikonon. (Egyébként mind az "eladó nyaraló", mind a "kiadó nyaraló" kifejezésekre azonos eredményt kaptunk.) Nem túl meglepő módon évről-évre decemberben érdeklődnek a legkisebb mértékben nyaralók vásárlása iránt. A hőmérséklet emelkedésével az érdeklődés folyamatosan nő, majd a nyár végétől kezdve decemberig megint lecseng. Leolvasható az is, hogy a júliusi relatív csúcsok évről évre egyre magasabbra kerültek, ami azt is jelentheti, hogy 2014-ben a korábbi éveknél jobban felpörgött a hazai nyaralópiac.

Ami a piac 2015-ös kilátásainak szempontjából még érdekesebb, hogy bár a hónap adatai még nem kerültek teljes mértékben feldolgozásra, de úgy tűnik, idén januárban magasabb érdeklődés jelentkezett a nyaralók iránt, mint az előző években bármikor. Ez előre vetítheti azt is, hogy az év többi hónapjában is hasonlóra számíthatunk.

Mennyire drága mulatság?

Balatoni nyárra vágysz? Siess, mert kimaradsz a jóból

Az Otthontérkép statisztikája szerint a lakásárak a Balaton-parti kistérségek közül Siófokon a legmagasabbak, ezt követi Fonyód, majd Balatonfüred. Aki a lehető legkevesebbet szeretne fizetni egy Balaton közeli nyaralóért, annak érdemes a kevésbé népszerű Marcali és Tapolca térségében nézelődnie.

Nagy esély van azonban arra, hogy 2015-ben ennél mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki balatoni nyaralót szeretne vásárolni, mivel a legtöbb elemző országszerte a lakásárak lassú, de biztos emelkedésére számít. A KSH nemrég megjelent lakáspiaci tükre is alátámasztotta azt, amit már régóta sejtettünk az ingatlanközvetítők becslései alapján: 2014-ben nőttek a használtlakás-árak.

Semmi okunk azt feltételezni, hogy ez a folyamat nem fog 2015-ben folytatódni országos szinten - a finanszírozási környezet továbbra is kedvező, ráadásul több évnyi elhalasztott vásárlásnak kell materializálódnia egy olyan piacon, ahol nagyon kevés az új fejlesztés.

A Balatonon pedig még látványosabb lehet a piac újjáéledése az árak tekintetében. Októberben közzétett adatok szerint ugyanis a magyar tenger 10 kilométeres körzetében a válság évei alatt is sokkal kevésbé volt jellemző az országszerte tapasztalt brutális árcsökkenés. Az északi parton már 2013-ben megállt az árak esése, míg a déli parton 2010 óta folyamatosan nő az értékesített ingatlanok átlagára.

Tihanyban 9 darab lakást kínálnak eladásra mindössze 50 méterre a tóparttól; az új építésű lakóparkban 4 földszintes, kertkapcsolatos, valamint 5 emeleti, teraszos ingatlan kapott helyet. A lakások mérete 44 és 74 négyzetméter között szóródik, a hirdetésben szereplő 46 négyzetméteres, 1 2 félszobás nyaralóért 17 millió forintot kérnek.

Luxusház Balatonfüreden

Az északi part egyik legnépszerűbb településén kínálnak eladásra egy új építésű, 92 négyzetméteres "luxusházat", melyhez 240 négyzetméteres telekrész is társul. A 2015 nyarán átadni tervezett ingatlan 50 méterre található a város nyári főutcájának tekinthető Tagore sétánytól. A luxusért persze fizetni kell, ráadásul nem is keveset: a házat 67 millió forintos irányáron hirdetik. Ez 727 ezer forintos négyzetméterárat jelent, ami mintegy három és félszerese a környék átlagárának.

Panoráma Balatonfűzfőn

Igazi kincsre bukkanhatnak a szép kilátás és a klasszikusan szoci erkélyek kedvelői a Balaton legészakibb csücskében. Négyzetméterár alapján a környéki átlagárnál 15%-kal olcsóbban kínálják eladásra Balatonfűzfő zöldövezeti részében ezt a 73 négyzetmétere téglaépítésű, panorámás lakást: 8,9 millió forintért a mozgás kedvelői 5 perc bicikliútra kerülhetnek a strandtól es a vitorláskikötőtől. A leírás szerint a lakás déli fekvésű, napfényes és csendes.

Horgászhely Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen került eladósorba ez a vízparti, 4 éve épült, 136 négyzetmérés lakóház, melyhez 596 négyzetmérés telek tartozik. A tulajdonos a következő jellemzőket emelte ki: pergolás terasz, félig fedett, árnyékos kertkapcsolatos, központi porszívó is található. A fürdésre és horgászatra vágyóknak mindössze 50 métert kell sétálniuk. Az ingatlan elő van készítve a geotermikus energia felhasználására.

11 szoba nagyravágyóknak Siófokon - borzasztó fotókkal!

Egy hirdetés feltöltése során rendkívül fontos, hogy jó képeket válasszunk az eladni kívánt ingatlanról. Ez a fenti nyaraló esetében nem jött össze, de így is igazán érdekes, amit kínálnak. Mindössze 25 millió forintért lehet hozzájutni egy 200 négyzetméter alapterületű, 11 szobás "nyaraltatásra épült ingatlanhoz", mely egy 724 négyzetméteres telken áll. A felújítandó épület a Balaton és a vasút között helyezkedik el, közel a belvároshoz. Egy szintes, a közepén végighúzódó folyosóról nyílnak a szobák, melyekhez terasz tartozik és kézmosóval, hűtővel felszereltek. 2-2 fő befogadására alkalmasak, összesen 22 fő pihenhet egyszerre a nyaralóban.

(2015.02.13. www.ingatlanhirek.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

95m2
320 e Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Hévíz

600m2
507.5 M Ft

eladó lakás
Siófok

44.46m2
52.58 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Gyenesdiás

2000m2
1967 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

78m2
114.312 M Ft

eladó ház
Tamási

115m2
35.9 M Ft

eladó ház
Harka

84m2
76.9 M Ft

eladó iroda
Székesfehérvár

147m2
125 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Siófok

75m2
195 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Balatonfüred

182m2
314.9 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

99m2
10 e Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs