INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Így varázsold tágasabbá otthonodat egyszerű trükkökkel +fotók

A legelső jól ismert és egyben legfontosabb tanács nem lehet más, mint hogy ügyelj arra, lakásod oldalfalai világos színűek legyenek. Nem ajánlatos sem a sötét tónusú, sem a túlzottan élénk színek választása, mert mindkettő jellemzője, hogy szinte összenyomorítják a tereket.

Ha nem a sima fehér mellett döntesz, figyelj rá, hogy a mennyezet világosabb legyen, ez is jobb összhatást biztosít. Ha az alacsony belmagassággal küzdesz, függőleges csíkokkal javíthatsz a helyzeten, a vízszintes csíkok az oldalméretet növelik meg optikailag.

Sokkal szelídebb atmoszférájú, tágasabb hatású lehet adott szobád, ha a sötétebb, erőteljesebb tárgyakat valahová az ajtótól távolabb próbálod elhelyezni, míg a helyiségbe belépő ember számára hagysz egy kis üres teret vagy világosabb berendezési tárgyakat teszel oda.

Régi, jól bevált trükk az a megoldás, ha egyetlen csillár, lámpa helyett, több, kisebb fényforrást alkalmazol szétszórva a térben. Itt szabadjára engedheted szárnyaló fantáziádat. Használhatod az egyre népszerűbb, változatos színű és formájú spotlámpákat a polcoknál, asztali- és állólámpákat a többi bútor környékén, a lényeg, hogy stílusos legyen, és a helyiség minden részét érje fény. Ha különböző erősségű lámpákat használsz, még hangulatosabbá, izgalmasabbá varázsolhatod az adott teret.

Kis lakásokban gyakori, hogy a kanapé és a két fotel szinte az egész nappalit elfoglalja. Biztos, hogy szükséged van azokra a fotelekre? Próbáld ki, ha csak az egyiket kicseréled egy egyszerűbb kis puffra, már nagyobbnak érzed a helységet. Ez a bútordarab pedig lehet akár olyan, ami egyben tárolóként is funkcionál, egyre népszerűbbek az ilyen darabok.

Tudtad, hogy van egy online, ingyenes költségcsökkentő tréningünk is? Várunk ott is! --->

Ha szereted a képeket, itt is fontos, hogy ne kis képeket használj, inkább egy nagyot. Valósággal ajtót nyit a világra egy szép, jól megválasztott nagyobb fotó vagy műalkotás.

Ugyanez a helyzet szőnyeggel. Egy nagyobb világos, fiatalos színű darabot válassz. Semmiképp se a több kisebb méretű mellett tedd le a voksod, mert ez szinte feldarabolja a szobát.

Ha van lehetőséged fényes, átlátszó vagy áttetsző felületek, üveg, műanyag vagy fém tárgyak alkalmazására, mindenképpen tedd meg! Tulajdonságaiknál fogva fényvisszaverők, ezzel is növelik a teret. Üveg dohányzó- vagy étkezőasztal, kisebb műanyag asztal bútor mind-mind jó döntés lehet. Az alábbi képen fenti három trükköt egyben láthatod: üvegasztal, nagy kép a falon és világos nagy szőnyeg a padlón.

Kerüld a sötét vagy túlságosan élénk, nagy mintás függönyöket. Egyszerű, az oldalfalak színével összhangban lévő textíliát válassz!

Alapvető szabály egy kisebb térben, hogy lehetőség szerint pakolj el minél több használati tárgyat szem elől, rejtsd el őket. A szakboltokban rengetegféle belső tároló kapható, ezeket a bútorokba helyezve megszabadulsz attól a rémálomtól, hogy a folyóiratoktól kezdve a kávéscsészékig minden szabadon áll és csökkenti a lakás nagyságát. Főként azokat a dolgokat rejtsd el, amiket nem használsz mindennap.

Aprócska, szűk nappalid, szobád, előszobád van? Tégy bele egy vagy akár több tükröt! Meglátod, mennyire feldobja a hangulatot, sokkal világosabb lesz, és főként jócskán kiterjedtebbnek érzed a helyet!

A nagy, egybefüggő szekrénysorok sajnos nem kis lakásokba valók, kitöltik és bezsúfolják teret. Tudom, egyből azt kérdezed, hová tegyed akkor a dolgaidat, jogos kérdés. Ma már ezerfajta kisebb, alacsonyabb bútort találhatsz, keress hozzád illő darabokat. Ha mindenképpen nagy szekrényben gondolkozol, akkor gardróbszekrény tükör- vagy üvegtolóajtóval lehet a megoldás.

Láthatod tehát, hogy bőven van lehetőséged, nem kell beletörődnöd abba, hogy szorít a hely, kicsinek érzed a lakásod! Keress, kutass, variálj, szerkessz!

Ha kíváncsi vagy más trükkökre, spórolós megoldásokra, iratkozz fel cikksorozatunkra is, ahol azonnali pénztárcanövelő tippeket küldünk! Nem fogod megbánni!

Ha van más ötleted is a témában, írd meg nekünk kommentben, mert a mókusok is szívesen tanulnak és így lesz egyre több tapasztalatunk. Együtt! ;)

(2014.09.03. www.index.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó telek
Hegykő

809m2
15.5 M Ft

eladó lakás
Sopron

61.89m2
30.705 M Ft

eladó lakás
Sopron

55m2
21.99 M Ft

eladó ház
Gárdony

125m2
49.9 M Ft

eladó lakás
Sopron

103.43m2
49.035 M Ft

eladó lakás
Sopron

74.1m2
41.612 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Somogyzsitfa

4080m2
295 M Ft

kiadó iroda
Veszprém

25m2
50 e Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Gyenesdiás

2000m2
682 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

44.83m2
22.78738 M Ft

eladó ház
Balatonfűzfő

120m2
22.8 M Ft

eladó lakás
Balatonföldvár

88.71m2
51.5 M Ft

eladó ház
Balatonszemes

400m2
99 M Ft

eladó lakás
Zamárdi

128m2
62.210088 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs