INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Így varázsold tágasabbá otthonodat egyszerű trükkökkel +fotók

A legelső jól ismert és egyben legfontosabb tanács nem lehet más, mint hogy ügyelj arra, lakásod oldalfalai világos színűek legyenek. Nem ajánlatos sem a sötét tónusú, sem a túlzottan élénk színek választása, mert mindkettő jellemzője, hogy szinte összenyomorítják a tereket.

Ha nem a sima fehér mellett döntesz, figyelj rá, hogy a mennyezet világosabb legyen, ez is jobb összhatást biztosít. Ha az alacsony belmagassággal küzdesz, függőleges csíkokkal javíthatsz a helyzeten, a vízszintes csíkok az oldalméretet növelik meg optikailag.

Sokkal szelídebb atmoszférájú, tágasabb hatású lehet adott szobád, ha a sötétebb, erőteljesebb tárgyakat valahová az ajtótól távolabb próbálod elhelyezni, míg a helyiségbe belépő ember számára hagysz egy kis üres teret vagy világosabb berendezési tárgyakat teszel oda.

Régi, jól bevált trükk az a megoldás, ha egyetlen csillár, lámpa helyett, több, kisebb fényforrást alkalmazol szétszórva a térben. Itt szabadjára engedheted szárnyaló fantáziádat. Használhatod az egyre népszerűbb, változatos színű és formájú spotlámpákat a polcoknál, asztali- és állólámpákat a többi bútor környékén, a lényeg, hogy stílusos legyen, és a helyiség minden részét érje fény. Ha különböző erősségű lámpákat használsz, még hangulatosabbá, izgalmasabbá varázsolhatod az adott teret.

Kis lakásokban gyakori, hogy a kanapé és a két fotel szinte az egész nappalit elfoglalja. Biztos, hogy szükséged van azokra a fotelekre? Próbáld ki, ha csak az egyiket kicseréled egy egyszerűbb kis puffra, már nagyobbnak érzed a helységet. Ez a bútordarab pedig lehet akár olyan, ami egyben tárolóként is funkcionál, egyre népszerűbbek az ilyen darabok.

Tudtad, hogy van egy online, ingyenes költségcsökkentő tréningünk is? Várunk ott is! --->

Ha szereted a képeket, itt is fontos, hogy ne kis képeket használj, inkább egy nagyot. Valósággal ajtót nyit a világra egy szép, jól megválasztott nagyobb fotó vagy műalkotás.

Ugyanez a helyzet szőnyeggel. Egy nagyobb világos, fiatalos színű darabot válassz. Semmiképp se a több kisebb méretű mellett tedd le a voksod, mert ez szinte feldarabolja a szobát.

Ha van lehetőséged fényes, átlátszó vagy áttetsző felületek, üveg, műanyag vagy fém tárgyak alkalmazására, mindenképpen tedd meg! Tulajdonságaiknál fogva fényvisszaverők, ezzel is növelik a teret. Üveg dohányzó- vagy étkezőasztal, kisebb műanyag asztal bútor mind-mind jó döntés lehet. Az alábbi képen fenti három trükköt egyben láthatod: üvegasztal, nagy kép a falon és világos nagy szőnyeg a padlón.

Kerüld a sötét vagy túlságosan élénk, nagy mintás függönyöket. Egyszerű, az oldalfalak színével összhangban lévő textíliát válassz!

Alapvető szabály egy kisebb térben, hogy lehetőség szerint pakolj el minél több használati tárgyat szem elől, rejtsd el őket. A szakboltokban rengetegféle belső tároló kapható, ezeket a bútorokba helyezve megszabadulsz attól a rémálomtól, hogy a folyóiratoktól kezdve a kávéscsészékig minden szabadon áll és csökkenti a lakás nagyságát. Főként azokat a dolgokat rejtsd el, amiket nem használsz mindennap.

Aprócska, szűk nappalid, szobád, előszobád van? Tégy bele egy vagy akár több tükröt! Meglátod, mennyire feldobja a hangulatot, sokkal világosabb lesz, és főként jócskán kiterjedtebbnek érzed a helyet!

A nagy, egybefüggő szekrénysorok sajnos nem kis lakásokba valók, kitöltik és bezsúfolják teret. Tudom, egyből azt kérdezed, hová tegyed akkor a dolgaidat, jogos kérdés. Ma már ezerfajta kisebb, alacsonyabb bútort találhatsz, keress hozzád illő darabokat. Ha mindenképpen nagy szekrényben gondolkozol, akkor gardróbszekrény tükör- vagy üvegtolóajtóval lehet a megoldás.

Láthatod tehát, hogy bőven van lehetőséged, nem kell beletörődnöd abba, hogy szorít a hely, kicsinek érzed a lakásod! Keress, kutass, variálj, szerkessz!

Ha kíváncsi vagy más trükkökre, spórolós megoldásokra, iratkozz fel cikksorozatunkra is, ahol azonnali pénztárcanövelő tippeket küldünk! Nem fogod megbánni!

Ha van más ötleted is a témában, írd meg nekünk kommentben, mert a mókusok is szívesen tanulnak és így lesz egyre több tapasztalatunk. Együtt! ;)

(2014.09.03. www.index.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó ház
Sopron

85.3m2
44.99 M Ft

eladó ház
Sopron

102m2
36 M Ft

eladó ház
Sopron

89m2
42.9 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Zalacsány

620m2
109.48 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Gyenesdiás

2000m2
682 M Ft

eladó lakás
Siófok

58m2
31.5 M Ft

eladó lakás
Sopron

67.48m2
44.393 M Ft

eladó lakás
Balatonalmádi

62.5m2
38.9 M Ft

kiadó lakás
Sopron

46.21m2
130 e Ft

eladó lakás
Balatonföldvár

105.17m2
59.9 M Ft

eladó ház
Székesfehérvár

60m2
24.99 M Ft

eladó lakás
Balatonfüred

100.5m2
59.85 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Siófok

1650m2
280 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs