INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Újabb mentőcsomaggal készül a kormány a közszolgálatban dolgozó devizahiteleseknek.

A Népszava által megkérdezett munkavállalói szervezetek vezetői között akadt olyan, aki nem is tudott a felmérésről. Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára azt mondta: velük a kormány nem egyeztetett. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta, több iskolából is érkezett jelzés, de - egyeztetés híján - nem tudják, ki állította össze a kérdőíveket, utasította az intézményvezetőket a felmérésre. Gallós Istvánné kifogásolta, hogy a személyes adatok közé tartozó kérdéseket tettek föl a pedagógusoknak, ráadásul nem személyre szabottan, hanem egy névsor alapján, ahol mindenki láthatta, kinek van adóssága.

A Népszava szerint volt olyan iskola, ahol a tanárhoz óra alatt ment be az igazgató, hogy kitöltesse vele a kérdéssort, melyet azonnal vissza is vett. Galló Istvánné arra bíztatta a munkavállalókat, hogy nyugodtan tagadják meg a választ, mert sem a munkáltatónak, sem a fenntartónak semmi köze ahhoz, kinek milyen tartozása van, és igénybe kívánja-e venni a végtörlesztést vagy sem.

Kardkovács Kolos adatszolgáltatásra felhívó levele tartalmazza, hogy az adatgyűjtés csak statisztikai célokat szolgál, felhasználásukra csak összesítve, anonim módon kerül sor, az adatszolgáltatás pedig önkéntes. A győri önkormányzat hasonló levelet kapott az illetékes kormánymegbízottól, aki szintén az adatszolgáltatás önkéntességét hangsúlyozta: arról kérnek információt, hány közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatott dolgozó érintett devizahitel-tartozásban, mennyi ezeknek a hiteleknek az összege devizában, és a kedvezményes, végtörlesztési árfolyamon, illetve hány munkavállaló tud önerőből élni a végtörlesztés lehetőségével.

A munkahelyeken a dolgozók nehéz helyzetbe kerültek, mert sok helyen a vezetők nyomást gyakoroltak beosztottaikra, hogy szolgáltassanak adatokat. Ezt az alkalmazottak nem merték megtagadni, de nemtetszésüknek adtak hangot.

Ha valóban a végtörlesztés kiszélesítésén dolgoznak kormánykörökben, akkor ez újabb csapást mérhet a bankokra, hiszen Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter néhány hete megállapodott a bankszövetséggel, hogy nem hoz elő újabb mentőcsomagot a devizahitelesek megmentésére, míg a szövetség ki nem dolgoz egy, a bankok által is támogatott javaslatot a probléma megoldására. Ennek nyilvánosságra hozatala éppen ma esedékes. A Portfolio.hu úgy tudja, a javaslat lényegesen szakszerűbb, mint a végtörlesztés, és alapja, hogy a bankok önkéntesen elengedik a devizahitel-adósságok egy részét.

(2011.11.21. fn.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

eladó telek
Hegykő

809m2
15.5 M Ft

eladó lakás
Sopron

61.89m2
30.705 M Ft

eladó lakás
Sopron

55m2
21.99 M Ft

eladó lakás
Siófok

71.38m2
36.9 M Ft

kiadó iroda
Veszprém

55m2
190 e Ft

eladó ház
Csór

224m2
13 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Tapolca

564000m2
800 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Sopron

79.43m2
39.60298 M Ft

eladó lakás
Siófok

106m2
87.2 M Ft

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Veszprém

163m2
229 e Ft

eladó lakás
Sopron

74.1m2
41.612 M Ft

eladó lakás
Balatonlelle

124.51m2
163.634888 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Zalaegerszeg

823m2
107.525 M Ft

eladó telek
Sopron

14547m2
8.7282 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs