INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Egyelőre csak kevesek juthatnak devizahitelhez

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent az a kormányrendelet, amely a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról szóló kormányrendeletet módosításával meghatározott feltételekkel újra lehetővé teszi az ingatlanalapú devizahitelek nyújtását.

A rendelet szerint ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett nyújtott devizahitel olyan hitelképes természetes személynek nyújtható (az egyéni vállalkozót ide nem értve), akinek a hitelkérelem benyújtásakor érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamon forintra átszámított, a hitel devizanemében fennálló, dokumentálható rendszeres havi bruttó jövedelme meghaladja a hitelszerződés aláírásának időpontjában érvényes, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb havi összegének a tizenötszörösét. Ezt a pénzügyi lízing esetén nem kell alkalmazni.

A rendelkezést a módosítás hatálybalépését megelőzően befogadott és el nem bírált, valamint a rendelet hatálybalépését követően befogadott hitelkérelmekre kell alkalmazni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor miniszterelnök május 30-án, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és Patai Mihállyal, a bankszövetség elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be az otthonvédelmi akcióterv részeként, hogy újra indulhat a devizaalapú lakáshitelezés, de csak azok élhetnek ezzel, akiknek a jövedelmük abban a devizanemben van, amiben a lakáshitelt fel kívánják venni, és a minimálbér legalább 15-szörösét keresik.

(2011.07.05. fn.hu)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

kiadó üzleti, ipari ingatlan
Siófok

53m2
200 e Ft

eladó lakás
Siófok

129.2m2
137.702 M Ft

eladó hétvégi ház / nyaraló
Balatonfüred

82m2
29.9 M Ft

kiadó lakás
Sopron

62m2
180 e Ft

eladó ház
Balatonkenese

400m2
269 M Ft

eladó ház
Sopron

82m2
49.1 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Tapolca

535732m2
800 M Ft

eladó lakás
Veszprém

80m2
65 M Ft

eladó telek
Aba

823m2
2.1 M Ft

eladó üzleti, ipari ingatlan
Keszthely

20505m2
79 M Ft

eladó lakás
Sopron

36m2
24.99 M Ft

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs